fbpx

23:30 – 00:15:

Wat begon met een grap is ondertussen uitgegroeid tot het populairste partyduo in Friesland. Beter bekent als De Doelleazen. Twee friese DJ’s (DJ Syb en DJ Ronald) die in samenwerking met bekende friese artiesten tracks produceren. Zo zijn onder andere ‘Mem fan Doutzen’ van Strawelte, ‘Strjitlizzer’ van Bricquebec, ‘Paad werom’ van Piter Wilkens ‘Alderwetske Waldpyk’  van de Hûnekop, Lit Jim Gean van Gurbe Douwstra en een teken van leven van Syb van der ploeg gecoverd. Het eindresultaat uit zich in een knallende party act in het genre happy hardcore, hardstyle maar ook feestmuziek. Enkele invloeden van de Party Animals, Paul Elstak, Charlie Lownoise en Mental Theo zijn dan ook terug te vinden in de muziek.

Een aantal van de covers hebben De Doelleazen op single uitgebracht onder het eigen platenlabel Bughouse Records. Het succes van de eerste single ‘Mem fan Doutzen’ was de aanleiding om nog meer nummers te gaan produceren. De tweede single was dan ook snel een feit. In samenwerking met Bricquebec gaven ze ‘Strjitlizzer’ een nieuw jasje. Deze nieuwe versie werd een enorm succes en is dan ook een van de meest bekeken friestalige platen op Youtube geworden!  Ook de nummers met Piter wilkens ”Paad Werom en Simmermoarn” werden op singel uitgebracht. Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe nummers. De laatste tracks zijn geproduceerd in samenwerking met Flamman & Abraxas en Marcel Smit.

Media als 3FM (Giel Beelen, Coen en Sander), Holland Fm en Omrop Fryslan besteden regelmatig aandacht aan de jongens. Daarnaast blijven de succesvolle optredens niet onopgemerkt. In discotheken als TDF Berlikum, Quatrebras Noord-bergum, J&M Drachten zijn De Doelleazen dan ook regelmatig te gast. Zo stonden De Doelleazen in 2009 nog in het voorprogramma van de Party Animals tijdens de megakerstmaand in Club Q. Een jaar later was dit zelfs andersom. Andere grote evenementen waar De Doelleazen onder andere hebben opgetreden zijn Aaipop, Bevrijdingsfestival Leeuwarden, Veenhoop Festival, Hy-Night en De Fryske Music Night.

Categorieën: Vrijdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.